Başvuru Kriterleri

• Lisans Not Ort. ≥ 2,2
  • Niyet mektubu yok

• ALES ≥ 65
  • Y. Dil ≥ 55 (YDS veya eşdeğeri)
  • Y.L Not Ort. ≥ 3,0
  • Niyet mektubu var

• ALES ≥ 85
  • Y. Dil ≥ 80 (YDS veya eşdeğeri)
  • Lisans not ort. ≥ 3, 5
  • Niyet mektubu var

Yüksek Lisans İçin Başvuru Kabul Edilen Lisans Programları

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği, Çalgı Yapımı, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Gemi ve Yat Tasarımı, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Mobilya ve İç Mimari, Mobilya Üretimi ve İç Mekân Tasarımı, Mobilya Dekorasyon Öğretmenliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarımı Restorasyon ve Konservasyon, Tekstil Mühendisliği, Yat Tasarımı, (Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği ve Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi mezunları hariç diğer bölümlerden mezun olan öğrencilere bilimsel hazırlık programı uygulanır).

Doktora İçin Başvuru Kabul Edilen Yüksek Lisans Programları

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mobilya İç Mimari, Mobilya Üretimi ve İç Mekân Tasarımı, Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği, Orman Endüstri Mühendisliği, (Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği mezunları hariç diğer bölümlerden mezun olan öğrencilere bilimsel hazırlık programı uygulanır).