WOODTECH - İNTERMOB FUARLARI TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİSİ
3 Kasım 2022 | 13:39

WOODTECH - İNTERMOB FUARLARI TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİSİ

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün düzenlemiş olduğu teknik ve kültürel gezi, bölümümüz öğretim elemanlarından Prof. Dr. Mustafa ALTINOK, Prof. Dr. Musa ATAR, Doç. Dr. H. İsmail KESİK, Arş. Gör. Ramazan BÜLBÜL ve ABİTET üyesi öğrencilerimizin katılımı ile 22-23 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

WOODTECH 35. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri ve İNTERMOB 24. Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarlarına yapılan gezi Cumartesi Fuar açılışıyla başladı. Öğrencilerimiz işletme yetkililerinden ahşap, metal, cam, plastik vb. malzemelerinin işlendiği makinelerin özelliklerini, kullanılan malzeme ve kesiciler hakkında bilgi aldılar. Fuarda geçmiş yıllarda bölümümüz mezunları mühendislerle karşılaşan öğrencilerimiz onları daha fazla dikkat ve heyecanla dinlediler.

Gezinin bir başka ayağı tamamen külterel amaçlı olup önce Büyükçekmece Atatürk Evi ve Büyükçekmece Belediye Binası oldu. Burada bizlere rehberlik eden Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Suat Yazıcı Atatürk Evi ve Büyükçekmece Belediye Binası’nda bulunan mobilya ve ahşap donatı elemanlarının üretimi hakkında öğrencilerimize açıklamalar yaptı. Misafirperverlikleri için Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Belediye çalışanlarına ayrıca Oda Başkanı Suat Yazıcı Beye çok teşekkür ediyoruz. Topkapı Sarayı Müzesi ile devam eden kültürel gezimiz ekibimizin keyifli bir hafta sonu geçirmesinde etkili olmuştur.

Ağaçişleri Sektöründe yaşanan eleman açığını fazlaca hisseden işletme yetkilileri, işin uygulamasında yetişmiş mühendislere her zaman ihtiyaç duyduklarını, bu tarz teknik gezilerin öğrencilerimiz için işletmelerle tanışma ve kaynaşmaya katkısının büyük olduğundan bahsettiler.

Yapılan teknik ve kültürel gezimiz başarılı bir şekilde tamamlandı. Gezimizin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederiz.

background image